Learn the language of the horse, and the horse will communicate with you!

Diensten


Grondwerk  

Bij grondwerk kan ik je helpen al heel veel oefeningen met je (jonge) paard te doen, zonder dat je erop zit. Deze oefeningen zijn belangrijk om elkaar te leren kennen en goed te leren begrijpen. Verder kun je grondwerk gebruiken om veel oefeningen al onbelast aan te leren. Zo word het steeds makkelijker onder het zadel. Ik kan je helpen als je voor de eerste keer een halster om moet doen, maar ook helpen met de voeten op te tillen, longeren of wijken vanaf de grond. 

Begeleiding bij zadel mak maken

Ik kan je helpen en aanwijzingen geven als je zelf je paard zadel mak wilt maken. Jij bent dan degene die je paard alles leert en je bent dan ook de eerste die op je paard mag gaan zitten.   

Zadel mak maken

Ik kan ook je paard voor jou zadel mak maken en ervoor zorgen dat hij gewend is aan iemand op zijn rug, voordat je er zelf op gaat zitten. Daarna help ik je natuurlijk als je er uiteindelijk zelf op gaat zitten en krijg je van mij de begeleiding die nodig is, om verder te gaan. 

Begeleiding bij Inrijden

Als je zelf je paard wilt inrijden, maar je wilt daarbij graag wat aanwijzingen en begeleiding kan ik je daarbij helpen. Dit kan natuurlijk ook nadat ik hem zadel mak heb gemaakt.

Inrijden

Ik kan je paard ook helemaal voor je inrijden tot hij de basis begrijpt en je zonder problemen met hem kunt stappen, draven, galopperen, sturen, stoppen en stil blijven staan.

Begeleiding bij doorrijden

Na het inrijden kan ik je helpen met het doorrijden. Ik kom je dan regelmatig les geven als je zelf je paard berijdt, totdat jij vindt dat je zelf verder kunt. Dit kan natuurlijk ook altijd in combinatie met bij rijden. 

Doorrijden

Als je wilt dat ik je paard doorrijd, dan betekent dit dat ik regelmatig op jouw paard kom rijden in de discipline die je zelf wilt, zoals bijvoorbeeld Springen, Dressuur of Western. Dit wordt gedaan voor de bevestiging voor je paard en om hem steeds verder daarin te helpen en te trainen.

Bij rijden 

Ik kan ook als bijrijder af en toen je paard komen trainen, door op hem te rijden, of door grondwerk oefeningen met hem te doen, als je zelf niet zo veel tijd hebt en toch graag wilt dat er iets met je paard wordt gedaan.  

'Probleem paarden'

Dit zijn paarden die angstig zijn geworden door iets wat zij niet begrijpen of paarden die verondersteld worden iets te begrijpen, maar dit nooit hebben geleerd. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan paarden die niet vast willen staan. Paarden die angstig zijn van of door iets zonder duidelijke reden of onder het werk niet helemaal snappen wat je bedoelt. Bij deze of andere problemen denk ik graag mee wat de beste oplossing is. Aangezien ik bijna gediplomeerd hoefsmid ben en mijn vriend dat al is, kun je ook met een paard dat lastig is bij de smid, door bijvoorbeeld slechte ervaringen, altijd terecht bij ons. Stuur altijd gerust een berichtje met eventuele vragen.

Interne training

Het is ook mogelijk om je paard intern bij mij op stal of in de buurt te stallen voor bijvoorbeeld het inrijden of andere trainingen. Dit betekent dat ik met je paard kan trainen wanneer ik wil en dat hij/zij minstens 1 uur per dag getraind wordt. Dit gaat altijd in overleg en je mag natuurlijk altijd komen kijken hoe het met je paard gaat en ik zal ook melden wanneer ik met hem/haar ga trainen. Bij interne training komt de stalling, uitmesten, voer en trainingsprijs bij elkaar uit op 600 euro per maand. Zodra je paard klaar is om naar huis te gaan, meld ik dit gelijk. 

Scheren

Scheren is iets wat ik erg leuk vind en daarom dus ook met plezier doe. Patronen kunnen altijd in overleg. Meerdere paarden of pony op een dag is mogelijk.

Prijzen

Lessen (grondwerk, dressuur, dubbele lijnen, bijrijden, doorrijden etc.)              40€

Inrijden op locatie ( twee keer per week voor 4 weken)                                  320€

Intern Inrijden (zie hierboven)                                                                     600€

Scheren per paard                                                                                        80€