Learn the language of the horse, and the horse will communicate with you!


Welkom

Welkom en leuk dat je mijn site bezoekt. Ik ben Robin Grutters en ik heb deze site gemaakt om jullie te helpen met jullie paarden. Ik heb geprobeerd alles zo overzichtelijk en makkelijk mogelijk weer te geven, zodat jullie zien wat ik voor jullie kan doen. Ik vind het erg belangrijk om als ruiter of trainer hulp te vragen als je niet verder komt met je paard of als je je afvraagt waarom een paard iets doet. Ik doe het ook nog steeds. Het is erg makkelijk om een paard iets aan te leren maar om iets af te leren, heb je meestal wat meer tijd nodig. Dat betekent natuurlijk niet dat je het niet afgeleerd krijgt. 

Ik heb inmiddels diverse paarden zadel mak gemaakt en ook al verschillende paarden gereden, eigenlijk altijd voor de hobby. Ik kreeg wel vaak vragen over mijn methode, omdat alles er voor de mensen duidelijk en erg logisch uit zag. Ik heb deze site dan ook gemaakt omdat toch wel bleek dat ik goed met paarden kan werken en hierin graag verder wil gaan. Ik hoop met deze site en met mijn manier van werken met paarden, veel mensen en ook veel paarden te kunnen helpen. 

 Kijk gerust even verder.

Wil je meer weten over hoe ik aan mijn methode ben gekomen en waarom ik het zo belangrijk vind om hulp te vragen, ga dan naar 'Over mij' en lees mijn verhaal over mijn paard. Hierin kun je lezen dat ik zelf helaas niet de kans heb gehad om mijn eigen paardje zadelmak te maken en in te rijden en hoe erg ik dat vond. Ik heb sindsdien, met alles wat ik toen heb geleerd en nog steeds bijleer, inmiddels verschillende paarden wél ingereden en ik begrijp als geen ander hoe belangrijk dat kan zijn voor je. Ik wil je dan ook graag helpen jouw droom te verwezenlijken en in goed overleg met jou, je waar je dat nodig vindt en waar je dat wilt, te helpen je eigen paardje zadelmak te maken en in te rijden.